петак, 10 новембар 2017 22:34

Oснивањe Женске одборничке мреже

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

На основу члана 15. Устава Републике Србије (“Сл. гласник РС“ бр. 98/2006), чланова 3. и 39. Закона о равноправности полова (“Сл. гласник РС“ бр. 104/2009) и иницијативу председника Скупштине општине Рашка, дана 08. новембра 2017. године, одборнице Скупштине општине Рашка основале су Женску одборничку мрежу Скупштине општине Рашка
Циљ оснивања Женске одборничке мреже је удруживање одборница Скупштине општине Рашка из различитих политичких партија, ради унапређења родне равноправности и положаја жена у општини Рашка.
Одборнице Скупштине општине Рашка се удружују са циљем да својим заједничким радом у Скупштини општине Рашка отворе теме од посебне важности за грађанке општине Рашка. Ово се посебно односи на области политичког и јавног живота, здравства, образовања, социјалне заштите и запошљавања, породичних односа, културе, спорта и медија, у складу са надлежностима локалне самоуправе.
Одборнице Скупштине општине Рашка ће заједнички, у складу са својим интересовањима, учествовати у раду Женске одборничке мреже која ће свој рад и циљеве усмерити ка решавању проблема грађанки општине Рашка, а у складу са постојећим оквиром за унапређење родне равноправности у Републици Србији и у координацији са плановима и радом Женске парламентарне мреже Народне скупштине Републике Србије.
На седници Женске одборничке мреже изабран је Извршни одбор од 5 чланицаи то Мирјана Скорић, Милена Рашковић, Марина Милић, Милена Савић и Наташа Петровић. За Координаторку Женске одборничке мреже изабрана је Мирјана Скорић, председница Скупштине општине Рашка.

Прочитано 2021 пута

IT administrator
admin@raska.gov.rs

www.raska.gov.rs
НД САТ ТВ

Извор није пронађен

Прилози РТВ РАШКА