уторак, 21 новембар 2017 12:04

ИЗВЕШТАЈ СА 31. СЕДНИЦЕ ЧЕТВРТОГ САЗИВА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ РАШКА

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Општинско веће данас је усвојило Одлуку о утврђивању цене квадратног метра непокретности по зонама на територији општине Рашка. Рашка је подељена на седам зона. Највише цене су у Туристичком центру Копаоник, а најниже у зонама изван сеоских и градских насеља. У односу на претходну одлуку цене су незнатно повећане. Усвојена је и одлуку о локалним комуналним таксама за наредну годину. Тарифе остају на истом нивоу као и у 2017.години. Једину измену представља увођење комуналне таксе за МХЦ.

На данашњој седници Општинског већа усвојена је одлука којом је спортска хала у Баљевцу дата на управљање и коришћење Спортском центру „Рашка“.

Чланови Већа подржали су одлуку о успостављању права трајне службености на земљишту у јавној својини у корист СПЦ. Ради се о катастарској парцели на старом гробљу у Власову на којој се налазе остаци цркве из 15.века, а која ће у наредном периоду бити обновљена.
Веће је усвојило и измене и допуне ценовника услуга ЈКП „Путеви“ која се односи на зимско одржавање, као и План зимског одржавања општинских и некатегорисаних путева и улица. Општина Рашка има око 400 км општинских и некатегорисаних путева. Зимска служба почиње са радом 15.новембра, завршава се 31.марта. Саобраћајнице су подељене у 3 групе по приоритетима за одржавање.

Данас је донета одлука о употреби средстава текуће резерве како би у сарадњи са Комесаријатом за избеглице, био реализован пројекат за побољшање услова становања интрно расељених лица.

Општинско веће је прихватило измену и допуну финансијског плана Спортског центра „Рашка“, као и одлуку о расподели средстава одобрених ребалансом спортским клубовима.

На седници је дoнета одлука о решавању имовинско-правних односа у поступку реализације пројекта изградње колектора за пречишћавање отпадних вода и уређења приобаља реке Јошанице. Општина Рашка ће са власницима парцела на којима се изводе радови постићи договор о накнади штете, а за те потребе биће ангажован судски вештак одговарјуће струке.
Веће је усвојило и текст споразума о сарадњи општине Рашка и Историјског архива у Краљеву, којим су прецизиране обавезе оба субјекта.
Данас је усвојен и Правилник о условима за стипендирање студената и награђивање ученика.
Чланови Општинског већа усвојили су одлуку о додели подстицајних средстава пољопривредним произвођачима. Тринаест пољопривредника добило је средства у укупном износу од 317.980 динара. Ово је уједно и послдње давање из аграрног буџета за 2017.годину.

Веће је прихватило и извештај са седнице Комисије за одобравање средстава за вантелесну оплодњу. У претходном периоду Комисији су се обратиле четири породице. Подносиоцима захтева одобрено је суфинансирање у износу од 70% тражених средстава. Поред тога, усвојен је извештај Комисије за социјална питања. Од 26 захтева одобрено је 20.

Прочитано 2108 пута

IT administrator
admin@raska.gov.rs

www.raska.gov.rs
НД САТ ТВ

Извор није пронађен

Прилози РТВ РАШКА