Ha основу члана 29. став 1. тачка 10), члана 41. и 43. Закон о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС", бр. 87/2018) и члана 139. став 1. Статута општине Рашка ("Службени гласник општине Рашка" број 197/18), Штаб за ванредне ситуације општине Рашка, дана 10. септембра 2021. године, доноси следећу

НАРЕДБУ
о мерама за смањење ризика од ширења заразне болести
COVID-19 на територији општине Рашка

I
У складу са тренутном погоршаном епидемиолошком ситуацијом на територији општине Рашка, почев од 20. септембра 2021. године:

- ограничава се број присутних у затвореном простору у објектима у којима се одржавају прославе (свадбе, рођендани, крштења, журке…) на највише 1/3 од броја прописаног Наредбом о забрани окупљања у Републици Србији на јавним местима у затвореном и отвореном простору („Сл. гласник РС", бр. 60/2021). (максималан број присутних мора бити означен на видном месту у сваком објекту.)
- ограничава се број присутних у затвореном простору у свим угоститељским објектима (кафићима, кафанама, ресторанима, кладионицама, објектима брзе хране…) на највише 1/2 од максималног броја прописаног Наредбом о забрани окупљања у Републици Србији на јавним местима у затвореном и отвореном простору („Сл. гласник РС", бр. 60/2021). (максималан број присутних мора бити означен на видном месту у сваком објекту.)

II
Ова наредба ступа на снагу даном доношења и важиће до побољшања епидемијске ситуације на територије општине Рашка.

III
Наредбу објавити на огласној табли општине Рашка, званичној интернет страници општине Рашка и у свим локалним медијима.

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ РАШКА
Број: 82-40/2021-1
Дана: 10. септембра 2021. године


КОМАНДАНТ ШТАБА

Игњат Ракитић