На основу члана 3. став 1. и члана 5. Уредбе о средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса које реализују удружења („Службени гласник РС”, бр. 16/2018), члана 55. Статута општине Рашка ("Службени гласник општине Рашка" бр. 197/2018) и члана 13. Правилника о критеријумима и поступку доделе средстава из буџета општине Рашка за дотације невладиним организацијама за спровођење пројеката од јавног интереса ("Службени гласник општине Рашка" бр. 208/2020) на предлог конкурсне Комисије за спровођење поступка доделе бесповратних финансијских средстава из буџета, председник општине Рашка је 5.9.2024. године, донео 

 

 

О  Д  Л  У  К  У

о одабиру програма/пројеката у обласи 

 

Рурални развој - Тематска област Интегрални развој руралних подручја

                                                    

 

Члан 1.

Овом Одлуком ближе се утврђује одабир пројеката удружења којима се из буџета општине Рашка додељују средства по спроведеном јавном конкурсу од 28.06.2024.г. који је за потребе општине Рашка расписао председник општине Рашка на предлог конкурсне комисије за спровођење поступка доделе бесповратних финансијских средстава удружењима из буџета општине Рашка за 2024. годину.

 

Члан 2.

Средства буџета општине Рашка за 2024. годину додељују се следећим удружењима, за спровођење пројеката, у следећим износима: 

 

 

НАЗИВ УДРУЖЕЊА

ПРОЈЕКАТ

БОД.

ОДОБРЕНО

КОМЕНТАР

 

ОБЛАСТ - „РУРАЛНИ РАЗВОЈ“ 

 

Тематска област- Интегрални развој руралних подручја

 

1.

Удружење пчелара Рашка

ЈУБИЛЕЈ 70. ГОДИНА УДРУЖЕЊА 1954-2024

68.50

199,000.00

ПРОЈЕКАТ СЕ ФИНАНСИРА У ЦЕЛОСТИ. 

Члан 3.

Средства која су одобрена за реализацију пројеката јесу наменска средства и могу да се користе искључиво за реализацију конкретних пројеката и у складу са уговорима који се закључују између председника општине Рашка и удружења.